In verschillende televisieprogramma’s en reclames zie je het voorbij komen, een traprenovatie. Het resultaat ziet er veelal heel erg mooi uit, maar roept ook vragen op. Waarom zou je voor een traprenovatie kiezen? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn de mogelijkheden? En wat zijn eigenlijk de kosten van zo’n traprenovatie? In dit blog wil ik jullie graag meenemen in de wereld van de traprenovatie.
Trap op en trap af.
Heb je weleens geteld hoe vaak je de trap op en af gaat op een dag? Zou je eigenlijk eens moeten doen 😉. De trap is het centrale element in je woning, maar na verloop van tijd kunnen slijtage en veroudering de trap minder mooi maken. Vaak is de trap ook het laatste onderdeel in een woning wat de aandacht krijgt en zeg nou zelf dat is toch jammer. Met een traprenovatie kan je op een hele eenvoudige en snelle manier je trap omtoveren tot een blikvanger voor je woning en gaat jarenlang mee!
De vele mogelijkheden van traprenovatie
Als je eens goed kijkt naar een trap zie je dat er veel verschillende trappen zijn. Met een overeenkomst en dat is dat het altijd een overbrugging is van de ene naar de andere etage. Maar er zijn open trappen, dichte trappen, trappen met een plateau, rechte, smalle, brede, met een bocht of meerdere bochten. Ook een oude trap is echt anders dan een nieuwbouw trap. Dit maakt van traprenovatie maatwerk. Net als zoveel soorten trappen zijn er ook verschillende mogelijkheden!
Van overzettrede, zijwangen tot ledverlichting
Bij RedsLiving werken we met overzettreden van o.a. Fedi. Hoge kwaliteit HPL overzettrede met een antisliplaag, krasvast en diverse decoren. Hiermee zet je een trap over je trap heen met een prachtig eindresultaat. Ook kan je ervoor kiezen om de zijwangen te laten bekleden, maar soms is dit ook niet nodig. Dan is het voldoende om de zijwangen te schuren en mooi te schilderen. En dat drukt dan toch ook de kosten van je traprenovatie. En ja wie wil dat nou niet?
En als je dan kiest voor een traprenovatie dan is het toch ook wel prachtig om ook te kiezen voor ledverlichting onder de trede. En dat hoeft echt niet altijd onder iedere trede. En wil je een schakelaar of toch liever een sensor. Het is maar net waar je voor kiest. Ook dat is maatwerk.
En dan de vraag wat kost nou toch zo’n traprenovatie?
Deze vraag is minder makkelijk te beantwoorden. Dat is namelijk afhankelijk van je wensen. Want traprenovatie is toch echt maatwerk.
- Gaat het om een open of een dichte trap?
- Hoeveel treden heeft de trap?
- Hoeveel bochten en heb je brede of smalle trede?
- Kies je voor verlichting en wat doe je met de zijwangen?
- Gaat het om een traprenovatie of wil je meteen twee trappen laten renoveren?
- etc.
De antwoorden op deze vragen vormen uiteindelijk de prijs voor een traprenovatie. Natuurlijk kunnen wij wel een gemiddelde geven, maar dat hoeft niet de prijs te zijn voor jou trap. Daarom kiezen we ervoor om dat niet te doen.
Wil je weten wat een traprenovatie voor jou trap kost?
Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of kom langs bij ons in de showroom. Dan kunnen we alle mogelijkheden en wensen bespreken en een eerlijke prijs geven voor je traprenovatie.